2014. okt 18.

A nagy édességteszt - 2014.

írta: FogyasztóTájékoztató
A nagy édességteszt - 2014.

Az idei évben elvégeztük a fogyasztók számára a Nagy Édességtesztet. Jó néhány édességet vettünk górcső alá, majd ezt követően különböző pontok szerint értékeltük őket. A feladat nem volt egyszerű, de megérte.

 

 

1. SPAR BUDGET Mogyorós szelet (40 g - 223 kcal)

DSCI0106.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A termék a neve alapján nem sokat ígért. A csomagolás nem túl extravagáns, de feltűnt, hogy csak osztrák szöveg van rajta feltüntetve, meg persze a hátulján a kis utánragasztott magyar cetli.

A hátoldalon azonban örömmel vettem, hogy első helyen szerepel a mogyoró, méghozzá más mogyorós termékhez képest méltányos arányban, a termék 17%-a mogyoró. Kibontás után kellemes csokoládé illat csapta meg az orromat, mint kiderült a szelet valódi tejcsokoládéval van mártva, illetve mogyoróval van szórva. Ez is kellemes csalódást hozott, hiszen a mai termékek 80%-a étbevonómasszával készül, ami ugyebár kakaópor, zsír és tömérdek E betű. Az igazi örömet a kóstolás hozta, mivel első benyomását nagyban lerombolta, kellemes, csokoládés, mogyorókrémes ízével. Roppan, de közben lágy.

Nézzük pontokban:

Kinézet: 10/10

Illat: 10/10

Íz: 10/10

Ár/Érték arány: 5/5

A mindössze 85 Ft-os árához képest minőségi, kellemes és jóízű terméket kaptunk. Bátran ajánlom!

 

2. Rumos ízű szelet (15 g - 240 kcal)

DSCI0095.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csomagolás jellegét illetően egy olyan szeletre gondoltam, mint a Kapucíner, a Lottó, a Vadász, vagy az egyéb tipikus magyar csokik. A hátulján sajnálatomra elég sok mesterséges anyagot láttam, illetve étbevonómasszát. Ami vigasztalt, az a bevonómassza 30 %-os kakaótartalma. Kibontottam és előcsúszott egy szép sötét masszával mártott, csillogós szelet. Az illata kellemes. Kettétörtem, ahol láttam a sötét és világosbarna kontrasztját. Meggyőző. Kóstoláskor azonban a szájpadlásomra ragadt a szelet, ami lerombolta az eddigi jókat. A rum íze csapong a szájban, de a cukor mértéktelen használata nagyon ünneprontó. Olyan édes, hogy meg se tudtam enni az egészet. Ez negatív csalódás volt.

Nézzük a pontokat:

Kinézet: 9/10

Illat: 10/10

Íz: 3/10

Ár/Érték arány: 3/5

A terméktől nem vártam túl sokat, de ennél azért többet. 50 Ft-ért cukrot vettem, pedig csokit akartam..

 3. SPAR friss tojásos gofri (125 g)

DSCI0137.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Áttetsző csomagolás esetén a kinézet mindig nyerő szokott lenni, hiszen előre megmutatja a termék küllemét. Nem is csalódtunk, szép sárga színe van, minden bizonnyal a tojástól, mivel színezéket nem tartalmaz. Kibontva a csomagolást érezni lehet a kellemes gofri illatát. A csomagolás azt írta, hogy kenyérpirítóban elkészítve különösen finom. Így is megkóstoltuk. Állomány puha, valóban frissnek néz ki. Amikor megkóstoltuk, nagyon tetszett, hogy nem az édes íz ömlesztette el a számat, hanem minden alapanyag, ami kell, érezhető volt. Jó benyomás. A SPAR-ban eddig nem csalódtunk a teszt során. Igazság szerint elfogyott az egész csomag :)

Pontokban kifejezve:

Kinézet: 10/10

Illat: 10/10

Íz: 9/10

Ár/Érték arány: 5/5

A terméktől jobbat kaptunk, mint vártunk. Dícsérendő, hogy nem igazán tartalmaz mesterséges anyagot. 170 Ft-os áráért bárkinek bátran merem ajánlani!

4. Balaton BUMM! mogyoróval (40 g - 189 kcal)

DSCI0124.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hát, igen, Nestlé termék. A csomagolás szokás szerint alaposan megtervezett, harmonikus és díszes. Emellett kiemeli az összetételt is. Kibontottuk, karamell illatot éreztünk. A csomagból egy formás kis szeletke csúszott ki. Olyan mint egy szerény bundás csokiszelet. Illata jó, színe és fénye kimagasló. Kóstoláskor sem okoz csalódást, mert a kisebb márkák termékeiben a karamell gyakran ragad fel a szájpadlásra, itt szerencsére nem így van. Kellemesen roppan, amit ellensúlyoz a karamell. Az i-re a pontot a mogyoródarabok teszik fel, bár az eredeti Bumm-on nincs mogyoró.

Pontozzunk:

Kinézet: 10/10

Illat: 8/10

Íz: 10/10

Ár/Érték arány: 4/5

Kellemes kis ostyaszelet, de ez már 120 Ft-os árával kicsit magasabb kategória, de vele arányosan nő a minőség is. Ajánljuk szívből!

Szólj hozzá