2014. okt 18.

iPhone-on nagyszerű, Androidon funkcionál, a Lumia 520-at szétégeti

írta: FogyasztóTájékoztató
iPhone-on nagyszerű, Androidon funkcionál, a Lumia 520-at szétégeti

Avagy teszteltük a Subway Surfers nevű ingyenesen letölthető felkapott játékot

subway-surfers.jpg_649x343

Nemrégiben teszteltük a Subway Surfers nevű, mostanában igencsak felkapott hordozható eszközökre elérhető játékot. Az applikációt a Kiloo Games fejlesztette/fejleszti.

A játék indulásakor alaphelyzetben egy Jake nevű srác (akit a játék folyamán leválthatunk) egy vonat oldalára éppen egy graffitit fest, amit egy biztonsági őr észrevesz, aki kutyájával együtt utánunk ered. Innentől kezdődik számunkra a játék, mert egy három sínből álló pályán kell futni, ahol különböző akadályok és vonatok jönnek szembe. Ezeket kell kikerülnünk, vagy átugranunk, ami érintőképernyőn meglehetősen élvezetes. Ahogy haladunk előre a játék egyre bonyolultabban rakja össze az akadályokat és gyorsul is. Segítségünkre vannak eszközök, mint a rugós cipő, a jetpack, a pénzmágnes és a dupla pontszerzés.

2013. január óta az úgynevezett "World Tour" frissítést élvezhetjük, amely során 3 hetente más híres városban játszódik a játék, és eszerint változnak a vonatok, az épületek és a goromba bácsi is.

 

A TESZT

 

1. iPhone 5s vs. Subway Surfers

A játék gyorsan betöltődött, ugyanúgy, mint ahogy le is töltődött. Ezután megismerkedtünk az új akciókkal, eventekkel és napi lehetőségekkel, illetve egy új karaktert is aktiválhattunk. 1,5 óra folyamatos játék közben egyszer sem akadt meg a játék, végig egybefüggő lagg és hibamentes játékot élvezhettünk. A felbontás remek volt, nem voltak kellemetlen körvonalazódások a színekkel, illetve minden részletet szépen láttunk. 

A Subway Surfers iPhone 5s platformon 10 pontból 10-et kapott.

 

2. Samsung Galaxy S3 (Android) vs. Subway Surfers

Az iPhone-hoz hasonlóan itt is gyorsan betöltött a játék, szintén a napi akciók, hírek, vásárlási lehetőségekkel való kezdés után a játékot elkezdve nem tapasztaltunk semmi hibát. A képminőség véleményem szerint minimálisan ugyan, de rosszabb volt, mint az iPhone esetében. 45-50 perc játék után a játék hirtelen belassult, elkezdett laggolni egy kicsit, de a Pause gomb megnyomása, majd a játék folytatása után remekül ment tovább és a maradék 45 percet gond nélkül legyűrte. Összességében ugyanannyira élvezhető volt, mint az iPhone esetében.

A Subway Surfers Androidos platformon 10-ből 8 pontot kapott.

 

3. Nokia Lumia 520 (WindowsPhone 8.1) vs. Subway Surfers

A játék letöltése gyorsan ment, ez bizakodással töltött el, de a betöltésnél ez a bizakodás le is omlott. A betöltés majdnem 2 percen keresztül történt, míg az Android és az iOS esetében, mindössze 15-20 másodperc volt. De egyszer csak betöltődött. Nem kaptunk semmi infót a napi hírekről, akciókról, legalábbis egy idejig, mivel lassan, laggolva betöltődtek az akciók. Már itt aggódva tapasztaltam, hogy a hátlapon a kamera környékén a telefon felmelegedett, pedig még nem is játszottunk. Elindult a menet, Jake rohant és a 20. perc környékén a telefon kamera környéki része (nem túlzok!!) forró volt. Hát de ez nem zavart, tovább játszottam és a 40-50- perc környékén a telefon egyszerűen kikapcsolt, majd 15-20 perc után tudtuk csak újra életre bírni. Játékélményről itt nem nagyon beszélhetünk..

A Subway Surfers WindowsPhone 8.1 platformon 10-ből mindössze 3 pontot kapott. 

Szólj hozzá

windows apple samsung nokia iphone phone android subway galaxy 5s lumia 8.1 surfers